• Altijd meer dan 50 occasions op voorraad
  • Gratis transport in NL bij aankoop
  • Klanten beoordelen ons met een 9.6/10
Mantelzorgwoning kopen

Een mantelzorgwoning kopen gebeurt steeds meer. Maar wat is een mantelzorgwoning nou precies, aan welke voorwaarden moet een mantelzorgwoning voldoen en mag een mantelzorgchalet ook op het erf? We vertellen u er graag meer over.  

Wat is een mantelzorgwoning?

Wellicht heeft u zich al enigszins verdiept in mantelzorgwoningen en een mantelzorgwoning kopen…of misschien nog helemaal niet. Maar een mantelzorgwoning is een woning op het hetzelfde erf van de hoofdwoning van degene die zorg nodig heeft. De mantelzorgwoning kan bewoond worden door degene die de mantelzorg verleend, óf door de hulpbehoevende. Dan woont de zorgverlener in de hoofdwoning. In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van de mantelzorgwoning, zolang deze voldoet aan de voorwaarden zoals opgesteld door de gemeente. De regels voor het plaatsen van een mantelzorgwoning verschillen per gemeente. Het is aan te raden om voor het mantelzorgwoning kopen informatie in te winnen bij uw gemeente.

Verschillende soorten mantelzorgwoningen

Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk als het gaat om een mantelzorgwoning. De drie meest voorkomende zijn toch wel:

  • Een garage of ander bestaand bouwwerk op het terrein dat wordt omgebouwd tot mantelzorgwoning, en voorzien van een eigen doucheruimte en keuken.
  • Er wordt een geheel nieuwe, vaststaande woning op het erf opgebouwd of als aanbouw aan de hoofdwoning.
  • Er wordt een verplaatsbare (mobiele) woning op het erf geplaatst.

Ten aanzien van het derde punt; er zijn verschillende partijen die een kant-en-klare mantelzorgwoning te koop aanbieden. Deze mantelzorgwoningen zijn al voorzien van een keuken en badkamer. Via speciaal transport en, als nodig, met een hijskraan kan deze woning in de tuin geplaatst worden. Wij verkopen nieuwe en gebruikte mobiele woningen die gebruikt kunnen worden als mantelzorgwoning. Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden.

Mantelzorgwoning kopen en vergunningsvrij plaatsen?

Sinds november 2014 heeft u in veel gevallen geen vergunning meer nodig voor het plaatsen van een mantelzorgwoning. Wel gelden de regels volgens het bouwbesluit. Ook ten aanzien van de grootte van de mantelzorgwoning gelden een aantal regels. En ook maakt het uit of de mantelzorgwoning binnen of buiten de bebouwde kom geplaatst wordt. Daarnaast kan de gemeente vragen om een mantelzorgverklaring van een huisarts, of andere zorgprofessional. Een mooie mantelzorgchalet, of andere mobiele woning kan dus wellicht vergunningsvrij geplaatst worden, mits voldaan wordt aan de gestelde regels.

Kiezen voor een mantelzorg chalet

Verplaatsbare mantelzorgwoningen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Populair is het mantelzorg chalet. Deze chalets zien er van buiten aantrekkelijk uit en vallen niet uit de toon op het erf waar het geplaatst wordt. Een mantelzorg chalet tot 70m2 mag over het algemeen vergunningsvrij geplaatst worden. Voor grotere mantelzorg chalets kan een vergunning aangevraagd worden. Een mantelzorg chalet is een hele comfortabele woning. Ze zijn goed geïsoleerd en voorzien van alle gemakken. En als gewenst kunnen in het chalet ook nog allerlei aanpassingen gedaan worden.

 

Bezoek onze showroom

 

Mantelzorgwoning te koop

Een mantelzorgwoning kopen is natuurlijk een behoorlijke investering. Er zijn verschillende partijen die een nieuwe mantelzorgwoning te koop aanbieden en ook wordt regelmatig een gebruikte mantelzorgwoning te koop aangeboden. Het is belangrijk om in zee te gaan met een betrouwbare partij. En dat u van te voren goed geïnformeerd hebt bij de gemeente. Dan komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Wij hebben regelmatig mantelzorgwoningen in de vorm van chalets te koop. Altijd van uitstekende kwaliteit. We geven u graag advies en vertellen u alles over de mogelijkheden, want wellicht heeft u extra wensen ten aanzien van aanpassingen in de mantelzorgwoning.

Een fijne mantelzorgwoning is goud waard

Het is natuurlijk ontzettend prettig als degene die zorg nodig heeft gewoon op vertrouwde grond kan blijven wonen; dichtbij familie. Een goede, comfortabele zorgwoning is een onderdeel van fijn blijven wonen. Een passende mantelzorgwoning kopen kan een hele zoektocht zijn. Het gaat makkelijker als u van tevoren een budget heeft bepaald, maar ook een wensenlijstje maakt de zoektocht eenvoudiger. Wij helpen graag in de zoektocht naar een passende mantelzorg chalet. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden. Eenmaal aangeschaft kunnen wij de woning voor u vervoeren naar de plaats van bestemming en vervolgens plaatsen.

Een mantelzorgwoning kopen? Breng ons gerust een bezoek en bekijk de verschillende mogelijkheden.

Meer informatie ontvangen

Wilt u graag meer informatie over onze mantelzorgwoningen? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. We geven u graag antwoord op al uw vragen en voorzien u van extra informatie.

"*" geeft vereiste velden aan