• Altijd meer dan 50 occasions op voorraad
  • Gratis transport in NL bij aankoop
  • Klanten beoordelen ons met een 9.6/10

Wat is een chalet?

wat-is-een-chalet

Bij MuHa hebben we een ruim aanbod stacaravans en chalets. Maar wat is een chalet nou precies? Een chalet is een vakantiewoning die vooral gebruikt wordt in de zomerperiode. Er zijn eveneens wintervaste chalets, hier kunt u ook in de winter prima in verblijven.

De oorsprong van een chalet

Een chalet is van oorsprong een houten woning die vooral te vinden was in de Alpenlanden. Kenmerkend aan deze huisjes is het hout met isolerende functie en een overhangende dakrand. Daarnaast zijn de houten balkons, galerijen of raamluiken kenmerkend voor het oorspronkelijke chalet. Het woord chalet is afgeleid van het woord Chahtelèt, dat komt van het Latijnse casalis, wat schuilplaats betekent. Vroeger werd met een chalet ook wel een herdershut bedoeld. Later ging de betekenis over naar grotere woningen, waar gehele families konden wonen. Deze woningen stonden ook in het Alpengebied en werden enkel in de zomer gebruikt.

Wat is een chalet tegenwoordig precies?

Tegenwoordig worden de meeste chalet van kunststof gemaakt, aangezien een chalet in dit materiaal (veel) minder onderhoud vraagt dan een houten chalet. Daarnaast is kunststof UV-bestendig en goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. U hebt tegenwoordig keuze uit chalets in diverse kleuren, modellen en afmetingen. De chalets van MuHa worden verkocht zonder vaste staanplaats. Zo kunt u zelf een geschikte camping uitzoeken en uw chalet hier laten plaatsen. Het transport en plaatsing van de chalet regelen wij binnen heel Nederland gratis voor u.

Tip! Zoekt u nog een geschikte camping voor uw stacaravan of chalet? Bekijk dan eens onze pagina over standplaatsen stacaravan of chalet.

Verschil tussen chalet en stacaravan

Bij MuHa hebben we verschillende chalets en stacaravans. We krijgen naast de vraag ‘Wat is een chalet?’ regelmatig de vraag ‘Wat is het verschil tussen een chalet en stacaravan?’. Een chalet is een wat luxere uitvoering ten opzichte van de stacaravan. Ze zijn dan ook gebouwd voor het comfort. Ook is een chalet over het algemeen beter geïsoleerd en daardoor meer geschikt voor gebruik in de winter. Bij MuHa bieden we verschillende chalets en stacaravans aan. Zo hebben we bij zowel de stacaravans als de chalets een aantal wintervaste modellen beschikbaar. Deze kunt u in de zomer én winter gebruiken.

De prijs van een chalet

Hoeveel een chalet kost verschilt uiteraard per chalet. De prijs is onder meer afhankelijk van de grootte, het model en het bouwjaar. Bij MuHa vindt u diverse chalets in verschillende prijsklassen. Naast nieuwe chalets bieden wij ook chalet occasions aan. Hierdoor vindt u binnen ons aanbod chalets bijna altijd wel een chalet die aansluit op uw wensen en budget. Heeft u vragen over onze chalets of stacaravans? Neem dan gerust contact met ons op.